Akciğer kanseri tedavisinden sonra insanlarda bağışıklık sistemi zayıflamaktadır. Bu yüzden hastaların bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekir. Öncelikle protein ağırlıklı bir beslenme ve beraberinde vitamin ve minerallerin alınması size ciddi faydalar sağlayacaktır. Şeker ve karbonhidrat içerikli besinlerin minimal tüketilmesi gerekir. Sağlıklı bir beslenme belki akciğer kanserini iyileştiremez, ama hastalığın gelişme riskini azaltır ve semptomlar ortaya çıktığında size yardımcı olur. Düzgün beslenme kanser tedavisinin daha etkili bir şekilde gerçekleşmesine destek olur ve kilo kaybı gibi herhangi bir yan etkiye karşı da sizi korur.
Renkli Meyve ve Sebzeler
Antioksidanlar vücudunuza destek sağlayarak hastalık ile savaşmanızda size yardımcı olur ve iyileşmenizi sağlar. İyi birer antioksidan kaynağı olan A ve C vitamininin az tüketilmesi, kanser riskinin artmasına neden olmaktadır. Eğer akciğer kanserine yakalandıysanız, antioksidanca zengin gıdaları tüketmeniz semptomların azalmasına yardımcı olacaktır. Birçok meyve ve sebze antioksidanca zengin olmasına rağmen, domates, bal kabağı ve acı biber gibi renkli meyve ve sebzeler antioksidanca çok daha zengindir.
Tam Buğdaylı Ürünler
Tam buğdaylı ürünler, karbonhidrat ve birçok besin değeri taşımaktadır. Tam buğday gibi B vitamince zengin ve demir içeren yiyecekler tüketip, beyaz ekmek gibi rafine ürünlerden kaçınarak da akciğer kanseri riskini azaltabilirsiniz. Beyaz ekmeği, tam buğday ekmeği ile değiştirmek, normal alışagelmiş beyaz pirinç yerine de esmer pirinç tüketmek daha yararlı olacaktır.
Proteince Zengin Kaynaklar
Proteince zengin beslenmek de kanser tedavisinde daha etkili bir yol kat etmek için bir diğer yoldur. Organik yumurta, et ve süt ürünleri gibi proteince zengin gıdalar tüketerek kanser tedavisinin boşa çıkmasını engelleyebilirsiniz. Yağlı biftek ve kızarmış tavuk gibi yüksek miktarda doymuş yağ içeren ve inflamasyona neden olan protein kaynaklarının tüketiminde de kendinizi sınırlayın. Somon balığı gibi omega-3 açısından zengin gıdalar inflamasyonu azaltır. Bunlara ek olarak tüketilebilecek bir diğer proteince zengin besin kaynakları ise yoğurt, fasulye ve mercimektir.
Bitkisel Yağlar
Kuruyemiş, avokado ve bitkisel yağlar, sağlıklı yağlar da dahil olmak üzere önemli ölçüde esansiyel besin değeri sağlarlar. Eğer iştahınız akciğer kanseri sonrasında kapandıysa bu besinler kalori açısından yoğun oldukları için iyi birer alternatiftirler. Sandviçlerinizde fıstık ezmesi kullanılabilir ve sebzelerinizi yağlı soslar ile soslayabilirsiniz. Sıvı yağlar, yüksek sıcaklıkda kanserojen olabilecekleri için yemeklerinizi yaparken yağı çok da kızdırmamaya özen gösterilmelidir.